dijous, 2 de juny del 2011

Rotllets de fruits secs i mel i bloc del dia a El món a RAC1


La recepta d'avui havia d'aparèixer de bon matí, com cada dijous, però avui vaig una mica més tard perquè a primera hora, en comptes de publicar, he vist que el bloc sortia com a bloc recomanat pel dia d'avui a la secció "A cop de clic" del programa El món a RAC1. Com comprendreu, m'he posat tant contenta i tenia tantes ganes d'explicar-ho, que l'estona que puc dedicar al bloc al matí m'ha passat de seguida i m'he hagut de posar a fer la feina de veritat.

Però ara sí, anem al tema important, la recepta, avui uns postres ben dolços.

Dos mesos justos i ja estarem al Ramadà (comença el primer d'agost). Com ja sabeu, durant aquest mes sagrat es consumeixen dolços de tot tipus, la majoria a base de mel. Els postres d'avui són dels més senzills que hi ha, a més es poden fer amb els fruits secs que tinguem a casa.

És una recepta del magnífic bloc de Minouchka, Passion Culinaire.

Us faig un copiar-enganxar de la seva recepta, però ja veureu que podeu prescindir fàcilment d'algun fruit sec o afegir-ne un altre al vostre gust. Jo per exemple, hi he posat crocant d'ametlla que feia dies que tenia per casa i hi he afegit un bon grapat de nous i figues seques. A més, he posat els ingredients a ull perquè n'he fet menys quantitat.

Ingredients per unes 50 unitats

10 fulls de bastel.la (fullls de brick) 
120 grs de dàtils
120 grs d'orellanes
80 grs de panses
6 cullerades soperes d'ametlla en pols
100 grs de sucre
1 cullerada sopera d'aigua de flor de taronger
1 cullerada de cafè de canyella mòlta

Mantega fosa per pintar les fulles de brick
Una mica d'ou batut
Mel
Ametlla filetejada o sèsam per decorar

Preparació

Tallem els fruits secs ben petits amb el ganivet. Els barregem bé amb el sucre, la canyella mòlta i l'aigua de flor de taronger.

Pintem les fulles de brick amb la mantega fosa per tots dos costats.

Estenem la fulla de brick, hi posem els fruits secs per sobre i enrotllem bé, de tal manera que no se'ns desfaci. Amb compte, els tallem a rodanxes amples (veureu que amb una mica de pràctica és ben fàcil), i els disposem sobre un paper sulfuritzat a la placa del forn. Els pintem amb ou batut, i els enfornem a 180º uns minuts, fins que es daurin. Un cop cuits, els pintem amb mel i els decorem amb grans de sèsam o ametlla filetejada.

Els degustem amb un bon te a la menta. Bon profit!

17 comentaris:

  1. Per molts anys.....Escolto Racc1 cada matí...Records

    ResponElimina
  2. ¡que ricos! me encantan así, en forma de deditos, cuadrados, como sea. :)
    podrías presentar esta receta al hemc de este mes. ¡saludos!

    ResponElimina
  3. han d'estar bonísssssssims!!!! felicitats per la menció a Racc 1!!!!! petonets guapa

    ResponElimina
  4. Deliciosos i tant ben explicat com sempre. MOLTES FELICITATS per a la menció. Fa moltíssima ilu eh?? Petons

    ResponElimina
  5. moltíssimes gràcies, noies! podeu imaginar, el meu blog, q està acostumat al petit comité, amb tanta exposició pública, avui, no toca vores!! :D

    ResponElimina
  6. Justament avui el meu noi ha anat a buscar dolços semblants per a esmorzar, els vaig a provar ben aviat! Ei, i moltes felicitats!

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats, quin bon moment quan sents el teu blog a una emisora com RAC1!!! :)))

    ResponElimina
  8. Hola!
    Ja ho vaig escoltar, em fa molta gràcia quan es un bloc conegut!
    Aquests rollets son una passada, els provarè de fer aviat!

    ResponElimina
  9. moltíssimes gràcies a tots! :D
    només són uns segons, però quan una ha escollit un tema minoritari com el meu i a més, en català, tot reconeixement el celebro com si hagués guanyat la Champions!!! :D

    ResponElimina
  10. Potser sí que és minoritari però justament això és el que el fa interessant, moltes felicitats!!!! i que bons aquests pastissets...!!! s'hi podria tirar una miqueta de xocolata també?

    ResponElimina
  11. moltíssimes gràcies Bet! sobre els pastissets, imaginació al poder! jo crec q admet tot el que hi vulguis posar, solament hauries de vigilar q la xocolata fos negra i en trossos, perquè no es desfaci massa...
    una abraçada,

    ResponElimina
  12. Uuuuu Ramadán! Llevo meses pensando en él con impaciencia ^_^

    Te han quedado estupendos los pastelitos, acompañados de un buen té seguro que son una delicia!

    Besitooos

    ResponElimina
  13. ya ves, yo me di cuenta el otro día, no queda nada... :) y quería colgar alguna receta antes, pero creo que me va a pillar el toro ;)
    Un abrazo,

    ResponElimina
  14. Que llaminera, quina pinta mes dolça i bona , apeteixen molt, estan nyam nyam. Enhorabona per ser seleccionada en RAC1.

    ResponElimina
  15. Moltes felicitats per la menció a la ràdio... no m'estranya, t'ho mereixes amb les receptes tan bones que ens presentes!
    Aquests rollets són una autèntica temptació!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  16. moltíssimes gràcies!!!! :D
    una abraçada,

    ResponElimina