dimarts, 15 de febrer del 2011

Aniversari del naixement de Muhammad, el Mawlid Ennabaoui Echarif

Foto: internet
Avui 15 de febrer (dia 12 del mes Rabia Al Awal, en calendari lunar) se celebra el dia de Mawlid Ennabaoui Echarif (el mot mawlid significa naixement), l'aniversari del naixement del profeta Muhammad.

En el sentit religiós, és una festivitat que no és celebrada per tota la comunitat musulmana, ja que els corrents  wahabistes (com a Aràbia Saudita) i els salafistes consideren que no s'ha de festejar degut a que és una innovació religiosa: la celebració de l'efemèride no està citada ni en l'Alcorà, ni en la Sunna (la tradició) ni era celebrada en el propi temps de Muhammad. Podeu ampliar la informació al Viquipèdia (per una versió detallada, en idioma anglès o francés).

R'fissa
Al Marroc i en la majoria de països sunnites sí se celebra i és un dia festiu.

En el sentit gastronòmic, a Marroc se celebra amb un bon cuscús o una r'fissa (guisat de pollastre sobre un llit de crêpes fetes amb massa de pa esquinçades), a més de la pastisseria i dolços de tot tipus.

Bona festa!

4 comentaris:

  1. Uy noia que arribo tard, espero que haguis tingut molt bona festa.

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Ostres, la R'fissa l'he vist servir a una dona que acabava de parir perquè segons la tradició ajuda a recuperar-se més ràpid i a pujar la llet! no sabia que se servia també per aquest festivitat :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lux!
      És veritat, servir rfissa és tradició entre les dones que acaben de tenir un bebé, crec que es deu al fenugrec (halva) que se li afegeix... Però la rfissa és un plat de festa en tota regla, al meu marit per exemple, no li facis triar entre cuscús i rfissa, que aviat ho té decidit... l'únic problema és que a mi em fa moooolta mandra fer-la, tot i que també m'agrada molt...!!!!

      Elimina