La harcha és un panet fet amb sèmola cent per cent, molt popular per l'esmorzar i berenar. Són ràpides de fer, perfectes per visites inesperades.
Tant les podem menjar dolces com salades. Tradicionalment es serveixen amb mantega i mel, o amb formatge Kiri o "La vache qui rit"; ara que, imaginació al poder, darrerament també en podem trobar de més elaborades, farcides amb carn picada, marisc, verdures, dàtils, xocolata, olives...
Ingredients per dues harches
250 grs. de sèmola gruixuda
150 ml. de llet sencera
50 grs. de mantega
1/2 cullerada sopera de sucre
1 cullerada de cafè de llevat Royal
1 polsim de sal
Barregem bé la sèmola, la sal, el sucre i el llevat.
Desfem la mantega i la barregem bé amb la sèmola.
Hi afegim la llet, barregem bé i deixem reposar uns 10 minuts.
Dividim la massa en dos porcions i formem dues galetes.
Escalfem en sec una paella petita, i hi tirem una mica de sèmola. Hi tirem la primera galeta i la fem a foc mitjà/baix. Amb una tapa, girem la harcha (abans espolvorem amb més sèmola per la part de sobre, que no se'ns enganxi a la tapa), i la fem per l'altre costat. Tarden una estoneta en fer-se, en total uns deu minuts.
Per servir, obrim la harcha amb cura com un entrepà i farcim del que volguem.
Bessaha! Bon profit!
És el crepe més bèstia que m'he tirat mai a les retines :-P
ResponEliminaAquesta la faig aquest cap de setmana! Ni t'imagines com els agrada als meus fills amb una mica de mel....
ResponEliminaja em diràs com surt..! :)
Eliminauna abraçada,
Estava mooooooolt bona! Amb una mica de mel per a alguns i uns formatgets per a d'altres. Gràcies per la recepta!
EliminaHola guapa!
EliminaCelebro que t'hagin agradat, tal i com m'has comentat a vegades fa falta una mica més o menys de llet, per aixo és tan important no tirar mai els líquids de cop, i anar observant la massa i mirar què et demana...
una abraçada!
Hola Georgina!!
ResponEliminaHe intentat fer-ho avui però la massa m'ha quedat una mica pastosa i després no s'ha fet bé per dintre. El meu marit, també marroquí, m'anava dient que algo fallaba. No sé qué pot ser...pot ser massa llet???
Hola Elena!!
ResponEliminaNo és fàcil fer la harcha... ;)
La dificultat de fer-la està en el fet de que porta sèmola gruixuda i això fa que la massa no quedi amalgamada com quedaria per fer un pa, per exemple. Aquesta recepta dóna una harcha més aviat "dura" però que és més fàcil de manipular que una amb molta llet que farà una harcha més tendra. Resumint... has d'aconseguir una pasta molt pastosa a la que no podràs donar forma, només aplanar una mica per coure. A mesura que dominis més la tècnica, hi podràs afegir una mica més de llet perquè et quedin més toves (però encara més difícils de manipular).
Per coure-les, pots ajudar-te d'un cèrcol de pastisseria i també pots provar de tapar-les, així la calor queda més concentrada i serà més fàcil de coure de dins. Foc baix o mitjà i anar vigilant!
La qüestió és provar i provar... :)
Ja em diràs...
Una abraçada,
Per fi!!! Ja m'ha sortit!! A la tercera, la vençuda!! :) Amasant amb la punteta del dits i posant la llet a ull ;)
ResponEliminaFelicitats!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EliminaI només a la tercera, ets una crack!!
I totes les altres receptes igual, ja veuràs que no es resisteixen més de dues o tres provatures ;)
Una abraçada,
Hola
ResponEliminaGracias por la receta, yo hice la harcha pequeñita tipo galleta maría y me salíeron bien. Este tamaño mediano no lo he probado. Pero el grande, tipo pan lo intenté y se me rompió, no supe como corregirlo. Mientras no he cogido el truquillo, voy haciendo las pequeñas.