dilluns, 20 de setembre del 2010

Amanida d'enciam i taronja - Chlada

Amanida d'enciam i taronja - Chlada
Últims dies d'estiu.... però encara som a temps de disfrutar amb una amanida ben fresqueta.

Aquesta amanida resumeix, per mi, una mica l'esperit de la cuina marroquí: els elements de sempre barrejats de forma no habitual, des de dolç-salat fins a l'ordre dels menjars... La primera vegada que vaig tastar aquesta amanida, me la van servir per postres (!)....

Aquesta amanida pot semblar massa original per l'amaniment amb sucre, però queda sorprenentment fresca i suau, l'heu de provar!

Copier-coller del llibre "La cuisine marocaine" de Latifa Bennani-Smirès:

Ingredients

2 enciams
2 taronges
El suc d'una tercera taronja
2 cullerades soperes de suc de llimona
1 cullerada sopera de sucre
1 cullerada sopera d'aigua de flor de taronger
1 culleradeta d'oli
1 polsim de sal

Netegem els enciams i tallar-los a trossets fins. Afegir la sal, el sucre, l'aigua de flor de taronger, el suc de llimona i taronja i l'oli. Barrejar bé i afegim les taronges en trossos "vius", és a dir, eliminant les pells.
Servir ben fresc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada