Qui sóc

Amb la petita Salma arribant al port de TàngerLa cuina marroquina és considerada una de les millors cuines del món. La seva gran diversitat de plats, com els tagins, el cuscús, la harira, la pastisseria, tots suculents i delicadament especiats, conformen una cuina que sovint es defineix com una de les més sensuals del món.

Aquest bloc és el reflex del que mengem cada dia a casa. És una cuina fàcil, saborosa i molt econòmica. És clar que també preparem receptes de cuina internacional, però per aquest tipus de cuina ja hi ha blocs excel.lents. Les receptes que us presento són bàsicament de la zona de Casablanca, tot i que gràcies als llibres de cuina i sobretot, a l'activa blogosfera francesa, he adoptat alguns plats d'altres zones del Marroc. Cal tenir en compte que el Marroc és un país molt gran i amb notables diferències climàtiques entre les seves diferents El tagin, imprescindible en la cuina marroquinaregions, fet pel qual podem gaudir d'una gran quantitat i diversitat de receptes.

Fa uns vuit anys que vaig començar a interessar-me per la cuina marroquina, de la mà del meu marit, nascut a "Dar Beida" -Casablanca-. És quan coneixem a un marroquí o una marroquina que es adonem que tot i ser veïns, ho desconeixem pràcticament tot d'ells. Costums, tradició, religió, idioma, tot és diferent. Però justament de la diferència neix l'enriquiment per ambdues parts; gestionant les disparitats amb naturalitat arribarem a constatar que en realitat hi ha més lligams que ens agermanen que no pas que ens separen.