Aquestes galetes són fàcils de fer i necessiten ben pocs ingredients. A mi m'agrada tallar-les amb tallapastes de diferents formes i fer-les més aviat gruixudes, d'aquesta manera recorden moltíssim a un polvorón andalús. Amb la quantitat de la recepta us en sortiran unes dotze o quinze peces. Conserveu-les ben tapades i us duraran diversos dies, si no volen abans!
Ingredients
180 grams de farina
125 grams de mantega a temperatura ambient
60 grams de sèsam triturat
1 cullerada sopera de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
1/2 sobre de llevat químic (7 grams)
La pell de mitja llimona ratllada
Sucre glacé per decorar
Preparació
Triturem el sèsam amb un robot fins que ens quedi ben fi i formi una pasta.
Barregem el sèsam triturat amb la mantega pomada. Hi afegim el sucre de vainilla, el sucre normal i la pela de llimona ratllada ben fina.
Hi afegim poc a poc la farina tamisada amb el llevat, fins a aconseguir una bola ben integrada.
Si volem, podem refredar la massa a la nevera una mitja hora perquè sigui més fàcil de manipular i tallar-hi les formes.
Enfornem uns deu minuts a 180º, fins que les galetes comencin a quedar daurades. Les traiem del forn i les deixem refredar sense tocar-les, ja que en aquest moment les galetes són molt fràgils.
Un cop tèbies, les empolvorem amb força sucre glacé.
Besaha wa raha, bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada