dijous, 24 de novembre del 2011

Tagin de pollastre i cigrons i el Gran Recapte del Banc d'Aliments

Tagin de pollastre i cigrons

Si heu anat al súper aquests dies, segurament estareu al corrent que aquest cap de setmana es celebra el Gran Recapte d'Aliments promogut per la Fundació Banc d'Aliments, en el qual es recullen durant els dies 25 i 26 aliments com llet, oli, arròs o llegums per tal de nodrir el banc amb aliments bàsics que distribuiran als més necessitats. Hi podeu col.laborar comprant directament els aliments en els supermercats i mercats col.laboradors, fent una compra online o bé fent un donatiu directe a la Fundació.

Un grup de blocaires amb molta empenta han volgut col.laborar amb aquesta iniciativa donant-la a conéixer a través dels nostres blocs. Ens han demanat de publicar aquest dijous 24 una recepta senzilla i econòmica utilitzant algun dels ingredients que es pot donar la Banc dels Aliments. "Blogs contra la fam" està present al facebook en forma d'esdeveniment i en un bloc en el que es recolliran totes les receptes que es vagin publicant.

En més d'una ocasió us he parlat de que la cuina marroquina es una cuina fonamentalment econòmica, en el que s'utilitzen ingredients senzills i barats, i que el toc diferenciador de cada recepta és gràcies a l'ús de les espècies. La recepta d'avui està en aquesta línia, ja que només demana dos ingredients clau: el pollastre i els cigrons. Una mica de ceba i quatre espècies, i ja teniu un dinar ben suculent! Us en passo la recepta, veureu que tot i la seva simplicitat, en resulta un tagin ben gustós.

Ingredients per 2 ó 3 persones

Pollastre (el tros que desitgem per persona)
Cigrons (en sec, un grapadet per persona, o un pot de mig quilo si són cuits)
1 ceba de Figueres mitjana
1 gra d'all picat
2 cullerades soperes de coriandre picat
1/2 culleradeta de cafè de gingebre mòlt
1/2 culleradeta de cafè de pebre vermell dolç
1/2 culleradeta de cafè de comí mòlt
1 polsim de pebre negre
Uns filaments de safrà natural
Sal
Oli de girasol
1 polsim de safrà colorant

Preparació

El dia abans, posem en remull els cigrons. L'endemà els courem primer en una olla a pressió, ja que solen trigar més que el pollastre. Jo els coc en una olla ràpida uns deu o quinze minuts, fins que estan gairebé cuits. Els escorrem i reservem.

Al tagin o cassola, escalfem un raig d'oli de girasol i daurem el pollastre. Hi afegim la ceba i l'all picats, la sal i les espècies. Deixem fer uns deu minuts a foc mitjà fins que la ceba estigui transparent. Llavors hi afegim un got d'aigua, tapem i deixem coure entre mitja hora i tres quarts a foc mitjà o baix. Si tenim els cigrons mig cuits, els posem al tagin quan hi tirem el got d'aigua, i si són cuits, els rentem bé i els afegim als últims deu minuts de cocció.

Bessaha wa raha, bon profit!

6 comentaris:

  1. ummmh que bo!!amb tantes espècies ha d'estar deliciós!!

    ResponElimina
  2. Una recepta bonissima i molt nutritiva ideal per aquest esdeveniment!! m'encanta la tahine, i les espècies!!! petons

    ResponElimina
  3. Me encantan las tajines. Esa con garbanzos se ve exquisita!!! Besos

    ResponElimina
  4. Gracias por dar a conocer esta iniciativa. Creo que llego un poco tarde :-(
    Me encantan todas tus recetas. Un abrazo,
    Marta.

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta, segur que es boníssim.

    ResponElimina