dijous, 8 de setembre del 2016

Galetes de mantega amb xocolata

Galetes de mantega amb xocolata

Avui us porto una idea per fer amb les galetes de mantega de sempre: decorar-les amb xocolata. Penseu que ben aviat tenim l'ocasió perfecta per fer-les i degustar-les, ja que el proper dilluns 12 se celebrarà l'Aid el Kebir, la festa del xai.

Entre tants de plats de xai, sempre és benvinguda una safata de dolços. Ja sabeu que jo sempre em decanto per les més fàcils i econòmiques, i la safata de la foto n'és un bon exemple: tenim les volves de neu de coco, les galetes dobles amb melmelada i galetes de mantega decorades amb xocolata. Per aconseguir aquesta tetera, ens cal un motllo per fer bombons, jo el vaig comprar a Casablanca, tot i que a les botigues especialitzades n'hi ha de molt diverses formes.

Ingredients

250 grams de farina
Motllo tetera xocolata
100 grams de mantega a temperatura ambient
100 grams de sucre
1 cullerada de postres de sucre de vainilla
1 ou
Una cullerada de postres de llevat químic
Un polsim de sal

Per decorar

Xocolata al vostre gust
Melmelada per enganxar a les galetes

Preparació

Dins un bol, barregem la mantega amb el sucre i el sucre de vainilla. Un cop ben barrejat, hi afegim l'ou i el polsim de sal. Seguidament hi afegim la farina tamisada amb la cullerada de llevat. Es formarà una bola llisa i elàstica que acabarem d'amassar amb les mans.

Emboliquem la massa en un film i la deixem a la nevera almenys mitja hora perquè s'endureixi i podem treballar-la (o d'un dia per l'altre).

Estirem la massa amb un corró de cuina entre dos papers de forn perquè no se'ns enganxi. Amb un motllo o amb la rodeta, tallem la massa fent-hi formes de galeta. Ens convé que la massa sempre estigui ben freda per poder tallar bé les formes, si cal, un cop estirada la tornem a refredar a la nevera.

Escalfem el forn a 170-180º. Enfornem les galetes uns escassos deu minuts, just perquè comencin a daurar-se lleugerament. Les traiem del forn i deixem refredar.

Desfem la xocolata amb molt de compte en una cassoleta al bany maria o bé al microones. Hi podem afegir una cullerada d'oli de gira-sol perquè sigui més brillant. Omplim els motllos de bombons, els movem una mica per tal d'expulsar les bombolles d'aire i els refredem al frigorífic. Un cop freds, els traiem del motllo amb molt de compte.

Enganxem les peces de xocolata a la galeta amb una mica de melmelada o una gota de xocolata desfeta.

Besaha wa raha, bon profit i bona festa!

2 comentaris:

  1. Tenen molt bona pinta, saps si es venen en pastiseries ?? les de xocolata tambe !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miquel!
      Les pastes serien com "les pastes de te", però les figures de xocolata no sé si en trobaràs... tot és qüestió de localitzar una pastisseria oriental i demanar-ho... :)

      Elimina