dilluns, 6 de desembre del 2010

Bon any nou 1432!!

Font foto: internet

Demà dia 7 de desembre, el món musulmà entra en el nou any 1432. Demà serà el primer dia del mes anomenat Muharram, el primer mes del calendari islàmic. Recordem que segueixen el calendari lunar, que és uns 12 dies més curt que el calendari gregorià, per tant, cada any la data s'avança respecte el calendari gregorià.

El primer dia de Muharram es commemora la migració del profeta Mahoma des la ciutat de la Meca cap a la ciutat de Yatrib (avui anomenada Medina). Aquesta migració és coneguda com la Hègira -hyra en àrab-. És important perquè arran d'aquest fet, els seguidors del profeta es van constituir com a societat humana regida per l'islam; la primera comunitat musulmana. En el nou model de societat tothom és germà, i no és permès abandonar als individus més pobres o febles; a diferència de l'organització basada en clans imperant fins al moment.  La data de l'hègira és el 16 de juliol de l'any 622.

Els musulmans no celebren de forma especial aquesta efemèride, a diferència de les celebracions pel nou any en el món occidental, però sí que hi ha consciència del pas del temps, per tant és una data per a reflexionar sobre el viscut l'any anterior i com afrontar l'any entrant.

Bon any a tothom!!


Més informació: wikipedia, webislam.

2 comentaris:

  1. Mersi...!!! Aquest desembre serà un no-parar de celebracions, ja que el 16 serà l'Aschoura i després vénen tots els Nadals... visca!!! Festa, festa!!

    ResponElimina