dijous, 13 de juny del 2013

Galetes de mantega i melmelada


Les galetes de mantega i melmelada són un dels clàssics de la pastisseria marroquina, són sempre presents en el plat dels petits fours casolans. Són uns dolços pel dia a dia, fàcils de fer i molt versàtils, ja que canviant el gust de la melmelada o posant-hi crema de xocolata, tenim galetes noves en cada fornada. Es conserven bé en un tàper o una llauna, per tant no tenim excusa per no provar de fer-les per un berenar o acompanyar un got de te a la menta.

Per cert, us recordo que ja queda menys d'un mes per ramadà. A Europa se celebrarà amb tota probabilitat del 9 de juliol al 7 d'agost (a Marroc molt probablement un dia després d'aquestes dates). Per tant, atenció als que viatgeu a un país majoritàriament musulmà per aquestes dates, viureu un viatge ben diferent al de qualsevol altre mes. I ben aviat les cuines començaran a engegar motors per preparar tots els dolços típics d'aquestes dates.

És una recepta adaptada del blog de 1001 délices de Houria, on hi trobareu un bon nombre de receptes marroquines.

Ingredients

250 grams de farina
100 grams de mantega a temperatura ambient
100 grams de sucre
1 cullerada de postres de sucre avainillat
1 ou
Una culleradeta de postres de llevat químic "Royal"
Un polsim de sal

Per decorar
Melmelada al vostre gust
Una mica de sucre glass

Preparació

Dins un bol, barregem la mantega amb el sucre i el sucre avainillat. Un cop ben barrejat, hi afegim l'ou i el polsim de sal. Seguidament hi afegim la farina tamisada amb la culleradeta de llevat. Es formarà una bola llisa i elàstica que acabarem d'amassar amb les mans.

Emboliquem la massa en un film i la deixem a la nevera almenys mitja hora perquè s'endureixi i poguem treballar-la (o d'un dia per l'altre).

Extenem la massa amb un corró de cuina entre dos papers de forn perquè no se'ns enganxi. Amb un motllo tallapastes o amb la rodeta, tallem la massa fent-hi formes de dos en dos. Amb un petit tap fem un forat en una de les peces. El motllo de la foto es pot comprar en qualsevol racó de Marroc, aquest en concret és comprat en un kissariat (mercat) de Casablanca.

Escalfem el forn a 170-180º. Enfornem les galetes uns escassos deu minuts, just perquè comencin a daurar-se lleugerament. Les traiem del forn i deixem refredar.

Espolvorem la part superior de les galetes amb sucre glass.

Ajuntem les dues parts de la galeta amb una mica de melmelada o crema de xocolata.

Besahha wa raha, bon profit!

8 comentaris:

  1. Moltes gràcies, bonica! Un bon pas a pas!

    ResponElimina
  2. Que divinas se ven!!!. mira que no soy de dulces, pero estas galletas me conquistan sólo a la vista. Que chulo el cortador!!. Besos

    ResponElimina
  3. Quina delicadesa de galetes Georgina!
    El menjar marroquí m'encanta, però els dolços són per treure's el barret!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Em sembla una recepta molt i molt saborosa. Gràcies per compartir-la. Salutacions

    ResponElimina
  5. Ara mateix me'n menjaria algunes... Quina pinta! Les haig de provar de fer algun dia!
    Marta

    ResponElimina
  6. Ostres! Em recorden moltíssim als crespells que he menjat a Menorca!

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta, ja es veuen delicioses.

    ResponElimina