dijous, 28 de maig del 2015

Festa de la Interculturalitat a l'escola: el Marroc


El passat 21 de maig vam celebrar a l'escola (sí, la Salma ja fa P3!) la festa de la Interculturalitat. Es tracta d'una jornada festiva que es pot celebrar gràcies a l'empenta de mestres i resta de personal però sobretot a la dedicació dels pares i mares. Enguany hi havia onze regions representades, entre països i comunitats de l'Estat Espanyol. Es celebra durant tot el dia, pel matí "viatgen" els nens de primària i per la tarda, els més menuts d'infantil.

En el nostre cas, sortosament vaig poder animar a dues mares que ho havien fet anys anteriors, per tant vam ser tres per poder muntar la nostra presentació. Com sempre passa, hi ha molts pares que o bé sigui per feina, sigui per raons personals o directament per poca predisposió, no col.laboren en les activitats. Les meves dues companyes es van trobar altres anys que ho havien de fer totes soles, i això representa moltíssima feina per una persona sola, però entre tres és molt més fàcil.

A cada país ens assignaven una classe, i la podíem decorar segons el nostre gust. Nosaltres vam optar per posar fotos en una paret (gràcies a Pinterest, per sort amb el meu tauler de "Marroc" em vaig estalviar una bona feinada de selecció de fotos), vam posar sobre unes taules objectes d'artesania marroquina, així com algun conte i instruments musicals. En un taula apart, es va poder olorar diferents espècies marroquines i provar uns dolços, les ghribies simples (decorades amb formes diverses) i cuscús seffa (cuscús dolç). Vam preparar també una petita explicació molt resumida en powerpoint sobre el més representatiu del Marroc, així com uns mini-vídeos on es podia escoltar els diferents idiomes que es parlen al país. Per finalitzar, mentre els alumnes miraven les fotos o degustaven les pastes, els deixàvem amb vídeos amb diferents músiques i danses marroquines, com el gnaoua, haydous o chaabi. 

En resum, una magnífica jornada... i el millor sens dubte era quan el fill de cada mare col.laboradora venia de "viatge" al seu país... no cabien a la seva pell d'orgullosos que estaven!!!

 














4 comentaris:

  1. Respostes
    1. gràcies guapa!! vam fer el que vam poder tenint en compte els pocs mitjans i temps que vam tenir per preparar-ho!!!

      Elimina
  2. Ei ! Quina bona feinada i que bé que us va quedar. Enhorabona!!! :)

    ResponElimina
  3. Caram tot es espectacular. Aquí a Catalunya sempre hem sigut lloc multiracial, així que hem de saber que hi ha varietat i respectar-ho.

    ResponElimina