dijous, 18 de setembre del 2014

Tagin de cigrons i carbassa


Aquest tagin sorgeix de la necessitat d'utilitzar un tros de carbassa que em va sobrar del cuscús del cap de setmana (a casa, impossible fer-lo el divendres, ens manca temps!). Per això vaig utilitzar el buscador de La Cuisine Marocaine -un lloc que m'inspira dubtes sobre l'originalitat de les receptes, però que és útil pel gran nombre que en conté i la seva classificació- vaig trobar-hi aquest tagin tan a la vora del que fem habitualment a casa, el tagin amb cigrons. Aquesta és la meva adaptació de la recepta trobada, una recepta, com sempre, fàcil i molt gustosa.

Ingredients per a dues o tres persones

Un tros de pollastre per persona
Un tros de carbassa, pelada i tallada a trossos
Un parell de grapats de cigrons cuits
1 ceba picada
1 bastonet de canyella 
1 cullerada de cafè de pebre vermell mòlt
1 cullerada de cafè de gingebre mòlt
1 cullerada de postres de comí mòlt
1 cullerada de cafè de coriandre mòlt (i sinó coriandre fresc picat)
Coriandre o julivert picat per servir
Oli d'oliva
Sal

Preparació

En un tagin o cassola, escalfem un raig d'oli i hi posem els trossos de pollastre. Quan s'hagin daurat una mica, hi afegim la ceba picada i ho deixem fer a foc mig. Quan ja estigui transparent, hi afegim la sal, les espècies, repartim bé i hi aboquem un got escàs d'aigua. El pollastre ha de coure uns 40 minuts, per tant, en funció que com tinguem els cigrons, els afegirem en aquest moment o no. Jo normalment els tinc congelats i pràcticament cuits, per tant els afegeixo durant els últims 10 minuts de cocció.

Coem el pollastre 40 minuts, tal i com hem esmentat.

Quan faltin uns 20 minuts, hi afegirem la carbassa, pelada i tallada a trossos mitjans. En els últims minuts hi afegim els cigrons cuits i deixem reduir destapat si encara quedés massa aigua de la cocció.

Servim amb coriandre o julivert picat per sobre, i ho acompanyem d'un bon pa casolà.

Besaha wa raha, bon profit!

5 comentaris:

  1. Aquesta la tastarem, ara que ve la carabassa! :D

    ResponElimina
  2. Té un aspecte deliciós, jo també el provaré quan tingui carbasses per casa!

    ResponElimina
  3. M'agrada la combinació dels cigrons i la carbassa, queda un o,at molt vistós i segur que boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  4. Hem sembla deliciós, si un no tagin, m'imagino que ho pot fer amb cassola.

    ResponElimina